Verkenning van Quito - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu Verkenning van Quito - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu

Verkenning van Quito

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

23 Juli 2008 | Ecuador, Quito

Maandag begonnen de normale spaanse lessen weer zonder muggen en andere insecten. We behandelen deze week de subjuntivo, zodat we dingen kunnen zeggen met wat meer emoties erin :)

´s Middags heb ik in het kantoor doorgebracht van de lokale luchtvaartmaatschappij om een vliegticket te kopen. Vrijdag zal ik naar mijn familie in Guayaquil vliegen om zaterdag weer door te gaan naar de kust voor mijn vrijwillgerswerk.

´s Avonds had ik mijn derde en laatste salsales. Deze keer waren het weer nieuwe stapjes die naar mijn idee wel redelijk gingen. De perfectionistische danspartner die ik kreeg toegewezen was het daar alleen niet mee eens...

Dinsdagmiddag heb ik samen met twee duitse medestudenten doorgebracht in Parque Carolina, het grootste park in Quito. Hier hebben we eerst het Vivarium bezocht. Dit is een reptielenhuis met o.a. slangen, kikkers en leguanen. Ook kreeg je de kans om een Boa Constrictor te aaien :)

Na het Vivarium zijn we doorgegaan naar het museum van natuurwetenschappen. Hier lagen enkele fossielen uitgestald op een Ecuadoriaanse manier. Dat wil zeggen: op de fossielen zitten kleine briefjes geplakt met wat het voorstelt en één van de fossielen was met plakband gerestaureerd van 2 stukken naar 1 geheel.

Omdat we in dit museumpje binnen een half uurtje wel hadden gezien hadden we nog tijd om de naastgelegen botanische tuinen te bezoeken. De tuinen waren erg mooi opgezet met veel tropische planten uit heel Ecuador.

´s Avonds na het eten hadden de mensen uit mijn gastgezin nog zin om nog ergens uit te gaan. Vervolgens zijn we dus maar met zn allen naar de bios gegaan. Deze keer was het gelukkig we een engelstalige film met spaanse ondertiteling: Hancock. Een leuke, maar een beetje onrealistische supermanachtige film ;)

Vandaag ben ik na de spaanse lessen vertrokken naar Museo Amazonico. Dit museum laat gebruiksvoorwerpen zijn van alle bevolkingsgroepen uit de Amazone. De populariteit van dit museum is ongekend: Toen ik om 2 uur ´s middags aankwam werd de boel speciaal voor mij geopend waarna ik een privé-rondleiding kreeg van een uur. En dat voor 2 dollar :D

Zo, ik loop weer op schema met mijn weblog :) Vanaf volgende week zijn de toeristische activiteiten voor mij grotendeels voorbij, dan ga ik beginnen met mijn vrijwilligerswerk. Groetjes aan iedereen en nogmaals bedankt voor al jullie reacties!

• 24 Juli 2008 - 17:52

Raad Eens:

graag gedaan. Damn, op een bus zitten en bijna stroomkabels raken, een wurgslang aaien... je bent lekker bezig daar :P

• 24 Juli 2008 - 21:19

Peter:

Je moet ons natuurlijk ook de komende tijd op de hoogte houden. Groetjes en tot je volgende bericht

• 24 Juli 2008 - 21:27

Alex:

fijn dat je het nog steeds naar je zin hebt.
    jouw museumbezoekje was wel wat beter dan die van mij ^^