Opnieuw naar de jungle - Reisverslag uit Puerto López, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu Opnieuw naar de jungle - Reisverslag uit Puerto López, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu

Opnieuw naar de jungle

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

30 Juli 2008 | Ecuador, Puerto López

Donderdagmiddag ben ik samen met een Canadese student uit mijn gastgezin naar Guayllabamba geweest. Dit dorpje op 1,5 uur rijden van Quito bevat de enige dierentuin van Ecuador: Quito Zoo. En als dierenparkmedewerker mag ik dat natuurlijk niet missen...

De dierentuin bevat naast Afrikaanse leeuwen alleen maar dieren die in Zuid-Amerika leven. De mooiste vond ik de Galapagos schildpadden en de Condor.

Vrijdag ben ik na de spaanse lessen uit Quito vertrokken naar Guayaquil. Ik zou samen met mijn neefje vliegen, maar hij kwam helaas dermate laat op het vliegveld aan dat de vlucht al helemaal vol was.

Nadat ik in Guayaquil arriveerde werd ik opgehaald door mijn familie. Samen met mijn neefjes, tante en oma ben ik dezelfde avond nog naar de nieuwe Batman-film geweest.

Zaterdagochtend moest ik weer vroeg opstaan voor een 4 uur lange reis richting naar mijn vrijwilligerswerk in het strandplaatsje Alandaluz. De reis verliep de eerste 2 uur over een 4-baanssnelweg en de laatste 2 uur over een weg genaamd ¨Ruta del Sol¨ (weg van de zon). De weg zelf stelt niet veel voor: om de paar meter kom je gaten in het wegdek tegen en af en toe ligt er slechts zand en modder ipv een wegdek...

Aangekomen in hosteria Alandaluz moest mijn familie helaas meteen terug, omdat er geen slaapplaatsen meer waren in het park. Ik kreeg eerst een lunch en daarna een rondleiding door het terrein van hosteria Alandaluz.

Hosteria Alandaluz is een bungalowparkje waarin alles van afbreekbare materialen is gebouwd. Alle gebouwen zijn van snelgroeiend bamboe gemaakt en er wordt zoveel mogelijk gerecycled. Omdat het terrein in Alandaluz te klein is om te voorzien in grondstoffen, ligt er op 20 km afstand een terrein waar o.a. bamboe en diverse fruitsoorten worden verbouwd. Voor de toeristen is er ook een Canopy-baan aanwezig. Dit gebiedje heet Cantalapiedra.

Zondag had ik nog een vrije dag. ´s Ochtends ben ik met een aantal andere vrijwilligers wezen paardrijden en ´s middags ben ik voor een aantal dagen naar Cantalapiedra vertrokken.

Tijdens de reis naar Cantalapiedra kreeg je al echt het gevoel dat je de jungle betrad. Achterin een pick-up werden we het bos in gevoerd op een 3 km lange zandweg met als hindernissen o.a. wat blubberpoelen en een rivier. Nadat we gearriveerd waren in Cantalapiedra mochten we eerst van de Canopy-baan genieten :) (Al vond ik de eerste Canopy baan toch beter :P )

Samen met 8 andere (vrouwelijke) vrijwilligers ben ik 3 dagen in Cantalapiedra gebleven voor mijn vrijwilligerswerk. In de ochtenden bestond dit werk uit het bouwen van een schommel voor de kinderen die er wonen. Vooral het graven van 1 m diepe gaten in grond vol met steen was een zware klus. Het resultaat was echter wel een prachtige schommel en een hoop blije kinderen :)

De middagen hebben we geholpen op het land met het planten van nieuwe plantjes en het opknappen van de vlindertuin. ´s Nachts was het vooral genieten van de insecten. Behalve muggen en grote spinnen waren er ook grote ladingen kakkerlakken en vleermuizen aanwezig in onze slaapplaats. Vooral ´s nachts leverde dit een hoop gegil op van de andere vrijwilligers ;) Na 3 dagen hard werken en grote lading nieuwe muggenbulten mochten we eindelijk weer terug naar Alandaluz.

• 01 Augustus 2008 - 21:30

Jeroen:

Hadden ze nog een leuk treintje in de dierentuin (met laaghangende elektriciteitskabels erboven of zo)?

P.S. Wat heb je met onze wiskundedatabase gedaan? Hij doet het opeens weer.

• 02 Augustus 2008 - 18:34

Richard:

Nope, het was volledig op zn ecuadoriaans georganiseerd, dus zonder speciale attracties ofzo :P

Ik denk dat de database is hersteld door Thinkquest, meteen maar een backup maken?

• 05 Augustus 2008 - 16:31

Jeroen:

Volgens mij hadden we al een backup, maar waren we te lui om die te installeren. ;)