De laatste week is aangebroken
Door: Richard
Blijf op de hoogte en volg Richard
24 Augustus 2008 | Ecuador, Guayaquil
Vorige week zaterdag hebben we de 80e verjaardag van mijn opa gevierd. Bij dit feest was de hele familie van mijn moeder aanwezig, inclusief alle ooms en tantes van mijn moeder en de daarbij behorende kinderen en kleinkinderen. Nadat ik iedereen had begroet bleef ik een showobject met mijn ongelooflijke lengte van 1.90 m!
Een dag later was ik weer teruggekeerd naar de kust voor mijn laatste week vrijwilligerswerk. Het werk viel een beetje tegen: opnieuw moest ik verven, deze keer moesten alle vuilnisbakken geel en blauw geschilderd worden. Het werk was op zich niet heel vervelend of zwaar, maar het nut t.o.v. de bevolking is wel miniem in vergelijking tot het werk van de eerste weken.
En nu zit ik weer bij mijn familie. Zaterdag ben ik met mijn familie een dagje naar het strand geweest. Vandaag (voor Nederlanders gisteren) heb ik met mijn tante en opa een bezoek gebracht aan Parque Historico. Dit is mengsel van een dierentuin en een openluchtmuseum. De dieren die in de hokken zaten vond ik deze keer niet zo bijzonder: een aantal apen, tapirs, krokodillen en een aantal papegaaien. Wat ik bijzonderder vond waren alle dieren die er tussendoor vlogen en liepen: diverse vlindersoorten, libellen (maar dan 2 keer zo groot als in Nederland), leguanen tot een lengte van 2 meter en een groot aantal zeekrabbetjes.