Otavalo - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu Otavalo - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu

Otavalo

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

30 Juni 2008 | Ecuador, Quito

Gisteren na het internetcafe ben ik met een groepje mensen naar Otavalo gereisd: drie andere Nederlanders die ook nog maar net ware aangekomen en eentje die al spaanse lessen had gehad.

We zijn eerst met een taxi naar het busstation gereden. Hiervandaan hebben we de bus gepakt voor een bijna 3 uur durende rit naar Otavalo. De busrit is wat minder ontspannend dan in Nederland: de chauffeurs remmen hier pas op het allerlaatste moment en een maximumsnelheid is ook niet echt aanwezig.

Na bijna 3 uur hobbelen kwamen we aan in Otavalo. Aangezien het zondag was, was de bekende ´grote´ markt niet aanwezig. Na een halfuurtje lopen vanaf de ´bushalte´ (tja...de bus stopte bij een klein hokje dat wel enigszins iets weg had van een abri), kwamen we aan bij de markt.

De markt zelf was leuk om te zien. Er werd veel zooi verkocht tegen veel te hoge beginprijzen (tja...we zagen er ook rijk uit met onze westelijke uiterlijken), maar we konen na wat oefenen met afdingen wel 3/4 van de meeste prijzen afkrijgen. Na de markt hebben we nog wat gegeten en zijn we teruggelopen naar de bushalte.

De eerste 2 bussen die we aan konden houden bleken niet naar Quito te gaan. Toen kwam er een bus naar Quito aan, maar helaas bleek deze geen zitplaatsen meer te hebben. Aangezien we geen zin hadden om 20 min te wachten op de volgende bus naar Quito besloten we maar om te gaan staan... Na een lange reis kwamen we weer veilig aan in Quito.

• 01 Juli 2008 - 07:58

Kristel:

En dan te bedenken dat ik al misselijk word in de bus naar Utrecht... Hoe staat het met je Spaans? Blijkbaar lukt het je al om af te dingen (en dat is tenslotte het belangrijkste :P). Cool hoor. Ik hoop voor je dat het daar net zulk lekker weer als hier. Maar dat moet wel. Toch? (Ik ben geen aardrijkskundige held...) Ontzettend veel fun toegewenst :D

• 02 Juli 2008 - 00:15

Richard:

Hola Kristel! Mi español es un poco mejor que uno semana ajer :)

Het weer is hier op dit moment ongeveer hetzelfde als in Nederland (alleen wel droog!). Ik hoorde alleen wel dat ik over 3 weken bij mijn vrijwilligerswerk in een omgeving van ongeveer 40 graden terecht kom, zon genoeg dus! :)