Spanjaarden zijn soms gek - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Richard Both - WaarBenJij.nu Spanjaarden zijn soms gek - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Richard Both - WaarBenJij.nu

Spanjaarden zijn soms gek

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

14 September 2010 | Spanje, Madrid

Afgelopen week heb ik eigenlijk vooral gestudeerd. Ja, het kost best veel tijd om alles in het spaans te begrijpen. Maar gelukkig worstel ik me er steeds sneller doorheen :)

Zaterdagavond was hier de ´Noche en Blanco´ wat zoveel betekent als ´de witte nacht´. Voor de Madrilenen is dit een groot feest. Volgens de krant waren 700000 mensen de straat op gegaan voor diverse activiteiten in het centrum. Vrijwel de hele binnenstad was autovrij gemaakt en voor de musea (die allemaal tot 1 uur ´s nachts open waren) stonden gigantische rijen. Gelukkig ben ik niet de doorsnee Spanjaard en had ik snel een alternatief gevonden :) De Banda Simfonica Municipal de Madrid (zeg maar het Orkest Zuid van Madrid, maar dan ietsje bekender) gaf een openluchtconcert! Ja, en met 3 contrabassen erbij wil ik dat wel zien! Goed, de organisatie was erg spaans. Volgens planning moesten ze om 22 uur beginnen, maar dat werd een half uur later omdat de muzikanten geen verlichting hadden... (ja er stond een hele grote schijnwerper die het hele orkest moest verlichten en die werkte niet) Maar na een half uurtje kwam er toch muziek :) De muziek was een soort zomers-Auletes programma, vrijwel allemaal van Spaanse componisten. Ook werd de Ritual Fire Dance (Manuel de Falla) gespeeld die ik ook wel uit mijn hoofd mee had kunnen spelen :P Anyway, het orkest klonk wel goed, vooral de solisten klonken erg mooi! (Maar 1 van de 3 contrabassisten speelde niet alle snelle loopjes en ze deden erg lang over het omslaan en herplaatsen van 2 wasknijpers :P)

Zondagavond was de afsluiting van dit feest. Niet dat ik dat wist, maar een grote hoeveelheid vuurwerk om middernacht maakte dit duidelijk. Helaas woon ik redelijk dicht bij de plek waar het vuurwerk werd afgestopen met de nodige trillingen tot gevolg :( Volgens mij is het vuurwerk dat hier wordt afgestoken in Nederland niet legaal te krijgen :P

En ja, dan hebben we nog onze huisgenoot Alejandro. Na het vuurwerk moest hij nog even met zijn familie communiceren. Maar waarom gillen Spanjaarden altijd zo door de telefoon? :S De duitser had er ook last van, dus volgende keer gaan we er toch maar wat van zeggen :)

Een soortgelijk probleem had ik vandaag bij Intelligencia Artificial. De docent van vorige week sprak zo zacht dat ik nu maar op de eerste rij had plaatsgenomen. Maar helaas: vandaag was er een andere docente (en wat kan zij schreeuwen! :S) Volgende keer dus toch maar op de achterste rij plaatsnemen :)

Richard