De tweede dag uni
Door: Richard
Blijf op de hoogte en volg Richard
04 September 2010 | Spanje, Madrid
Mijn eerste les van 11 tot 13 gaat over beveiligingen bij internet e.d. De docent van vandaag spreekt een stuk sneller dan die van gisteren, maar het was nog steeds wel goed te volgen. Bovendien zaten er nog 2 andere Erasmus-studenten (een aardige Duitse studiegenoot en een wat vreemdere italiaan). Na 40 minuten introductie had de docent er genoeg van en konden we gaan, of het moeilijk gaat worden weet ik dus nog niet... De docent sprak daarna nog wel even de niet-Erasmus studenten aan dat dit een lastig vak was. En waarom? Omdat je veel in het Engels moet lezen! Ach ja, de kennis van de Engelse taal is bij de studenten echt dramatisch helaas. Een Nederlandse brugklasser kan over het algemeen nog beter engels!
Daarna heb ik met de duitse student wat tijd doorgebracht in het studiecentrum totdat de kantine open was. De kantine is niet te vergelijken met Nederland. Geen snacks of andere frituur, maar gewoon warm eten! Voor een voorgerecht + hoofdgerecht + toetje + blikje fris heb ik bovendien maar 5,15 euro betaald, dus het is nog betaalbaar ook :D
's Middags (nou ja, 's avonds :P) had ik nog een les: besturingssystemen. En dit vak zal de nodige tijd gaan kosten :S De helft van de 30 studenten deed het vak voor de 2e keer, het schijnt ook een van de grootste struikelvakken te zijn :( Maar goed, de les was te volgen en alles valt na te lezen op internet. Aan het eind (in januari) moet ik voor dit vak volgens mij een presentatie of mondeling houden, dat wordt nog ff doorbijten. Maar het schrijfwerk mag ik gelukkig in het Engels inleveren als ik wil. Dus ik denk dat het wel goed gaat komen :)
De bus was net weg, dus moest ik 25 minuten wachten op de volgende bus... Twee meiden die wat lessen met mij volgen vroegen zich af hoe ik ooit op het idee kwam om deze vakken te kiezen. Volgens hun heb ik ongeveer de moeilijkste vakken uitgekozen... dat wordt dus doorbijten komende maanden!
20 September 2010 - 20:36
Sabrina: