Op naar Knut! - Reisverslag uit Berlin, Duitsland van Richard Both - WaarBenJij.nu Op naar Knut! - Reisverslag uit Berlin, Duitsland van Richard Both - WaarBenJij.nu

Op naar Knut!

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

07 Augustus 2009 | Duitsland, Berlin

Vandaag staat de Berlin Zoo op het programma. Om 9 uur staan we weer op, want om 10 uur moeten we alweer uitchecken. Ik had vandaag weer prima geslapen, maar Florian helaas niet. Hij had weer de halve nacht wakker gelegen wat duidelijk te merken was in zijn ochtendhumeur.

Na het ontbijt liepen we rustig naar de dierentuin toe. De Zoo bleek nog best een eindje lopen: nog een kilometer of 2. Omdat het snikheet was liepen we rustig door het park heen naar de Zoo. Florian was erg moe, maar hij wou niet terugkeren naar het hostel om daar de rest van de middag uit te gaan slapen. Na 2 uur rustig doorwandelen kwamen we aan in de Berliner Zoo :)

De Berlin Zoo had een bijzonder schappelijke toegangsprijs van 9 euro voor studenten (Hoeveel kost DPA ook al weer? :P). Op de kaart waren 2 diersoorten te zien die ik hier graag wou zien: de reuzenpanda en de ijsberen (lees: Knut!). De dierentuin ziet er een beetje ouderwets uit, maar heeft wel enkele prachtige verblijven! Toppunten vond ik het condorverblijf en het ijsberenverblijf. Knut had er vandaag niet zoveel zin en lag bovenop de rotsen te pitten in de zon. De olifanten waren in dit park wel enthousiast en genoten volop van hun douche met dit warme weer!

Na 3 uur rondlopen in de felle zon hadden ook wij het hier wel weer gezien. We besloten terug te lopen naar het park en daar even te gaan rusten. FLorian was doodop, want hij had al dagen slecht geslapen. Na een lange discussie over hoe verder te gaan werd het tijd voor een besluit: Florian zou vandaag terugkeren met de trein naar huis. Nou ja, een echt besluit was het ook weer niet. Hierna veranderde hij nog wel minstens 5 keer van mening. Ook mijn optie om toch nog even in het hostel uit te rusten overwoog hij. We keerden terug naar het hostel, maar helaas: alles was volgeboekt voor vanavond. We namen onze tassen mee en gingen dus toch maar voor de andere optie: rechtstreeks naar het station om Florian op de trein naar Schiphol te zetten. Na een flinke sprint van het hostel naar het station waren we nog net op tijd voor de trein naar Nederland. Echter, alleen Florian zou hem nemen. Met nog 2 vakantiedagen ben ik niet meegegaan. Niet dat Florian wou dat ik mee ging, maar toch: het blijft een moeilijk besluit. De reis naar Stockholm volgens planning vond ik echter wel te ver om alleen te doen, dus besloot ik tot Kopenhagen door te reizen.

De rest van de avond had ik eigenlijk nergens meer zin in. ik moest nog 7 uur wachten op de nachttrein naar Malmö. Eerst ben ik nog maar even op en neer gelopen naar het Reichstag. Omdat hier een lange rij voor stond ben ik maar niet meer naar binnen gegaan. Vervolgens ben ik teruggelopen naar het station om wat te eten. Na het eten had ik nog 5 uur over waarin ik bijna elk bankje van Berlin Hbf heb uitgetest. Na heel lang wachten was het dan eindelijk zover: om half 11 kwam de Zweedse nachttrein binnenrijden die mij naar Malmö zou brengen!