Een weekje in de jungle (1 van 2) - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu Een weekje in de jungle (1 van 2) - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu

Een weekje in de jungle (1 van 2)

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

19 Juli 2008 | Ecuador, Quito

Na een hobbelige busreis van 4 uur kwam ik zondagavond aan in Puerto Quito. Toen ik uit de bus stapte vielen me een aantal dingen op: het eerste is dat ik weer energie had, omdat we 2500 m waren gedaald. Het tweede was dat het warm was, erg warm! De luchtvochtigheid is erg hoog (=benauwd) en de temperatuur ligt tussen de 25 en 27 graden. De hele week is dat ook zo gebleven!

Met een taxi ben ik vervolgens uit het centrum van Puerto Quito naar mijn slaapplaats gereden: Cabañas del Rio.

Omdat het al avond was kon ik meteen beginnen met de voorbereidingen om te slapen: klamboe goed ophangen en insmeren met DEET (antimuggenspul). Ook wou ik nog even naar het toilet toe, maar dat lukte niet voordat ik een vleermuis had verjaagd die wild rondvloog in de badkamer.

De eerste nacht verliep goed: slechts een paar steken. ´s Ochtends zijn we op excursie gegaan naar een paar watervallen. Voordat we er aankwamen moesten we echter wel 45 min lopen door de jungle. De tocht was erg mooi met ook weer veel insecten.

´s Middags kregen we spaanse lessen in de Cabañas. De productiviteit lag deze keer wel wat lager: regelmatig werd je afgeleid door een langsvliegende kolibri of een mug.

De avonden waren weinig varierend. Elke avond (m.u.v. woensdag) hebben we lopen kaarten. Inmiddels ben ik dan ook al bijna expert ´cuarenta´ en ´la cabeza de mierdo´ ;) (dat laatste is een variant op pesten)

Dinsdag begon met de spaanse lessen. ´s ochtens lessen werkt een stuk beter omdat je dan nog wat energie over hebt :) ´s Middags hebben we een finca (=soort boerderij) bezocht waar allerlei soorten fruit op werden verbouwd. Deze keer heb ik alle fruitsoorten dan ook kunnen proberen zonder flauw te vallen :)

• 20 Juli 2008 - 20:08

Raad Eens:

Aha! Een treinreis! Wel ff een uitgebreid verslag geven he? ;)

• 22 Juli 2008 - 08:01

Anet:

Hi Richard,
    Het klinkt allemaal erg goed en avontuurlijk. Hier regent het voornamelijk, dus weinig belevenissen.
    Succes en de groeten