Quito in de ban van Liga - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu Quito in de ban van Liga - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Richard Both - WaarBenJij.nu

Quito in de ban van Liga

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

03 Juli 2008 | Ecuador, Quito

Na mijn vorige berichtje ben ik samen met de andere studenten in mijn gastgezin, een nederlandse en een amerikaanse, naar de bioscoop geweest. We vroegen aan de taxichauffeur of hij ons naar de (grootste) bioscoop in Quito wou rijden: Multicines. Natuurlijk wist de taxichauffeur waar dat was en na een iets langere rit dan geplanned konden we netjes uitstappen bij bioscoop Cinemark... In deze bioscoop was natuurlijk geen Indiana Jones 4 te bekennen, dus hebben we nog een taxi moeten pakken met een chauffeur die wel wist waar Multicines was. Hier hebben we de spaanse versie van de film kunnen kijken: op zich best goed te volgen met zn actiefilm waarin nauwelijks wordt gesproken :)

Op woensdag ben ik na de lessen naar het oude centrum van Quito gegaan. Na een tocht met een overvolle troleybus kwamen we aan bij Plaza Grande waar het huis van de president staat. Hier hebben we een rondleiding gekregen. Na een uitgebreide paspoortcontrole en compleet gefouilleerd te zijn, mochten we naar binnen. Hier hebben we de kamer kunnen zien waar (als ik het goed begreep) de eerste ministers van elk ministerie aan het vergaderen waren. Na de rondleiding kregen we zelfs nog een foto, helemaal gratis! (en dat is erg apart in Ecuador ;) )

´s Avonds stond heel de stad Quito op zn kop! De finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League werd gespeeld. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat Ecuador voor het eerst kampioen kon worden met de club Liga uit Quito. De thuiswedstrijd hadden ze met 4-2 gewonnen, dus het zou geen probleem moeten zijn om te winnen. Toch kregen ze het voor elkaar om met 1-3 te verliezen, waarna de verlenging kwam. Weer geen doelpunt van Liga, maar toch kregen ze het voor elkaar om uiteindelijk met penalty´s te winnen. Vanaf dat moment stond echt de hele stad op zn kop, iedereen was buiten en de hele nacht door werd er getoeterd.

Na een (iets te korte) nachtrust van een uur of 6 kon ik onder de iets warmere doche gaan. Na het eten kreeg ik weer spaanse lessen: deze keer met onregelmatige werkwoordsvormen van de tegenwoordige tijd, dat waren er eigenlijk nog best wel veel!

Na nog een halfuurtje in de zon te hebben gezeten op school kregen we 2 uur les op een markt. Hier konden we de namen van alle spaanse fruitsoorten leren en proeven. Na de eerste fruitsoort ging het mis: ik werd wat duizelig en toen ik me ogen weer opende lag ik op de grond. Hoogteziekte zei de spaanse leraar, waarschijnlijk door een gebrek aan slaap, de felle zon en uiteraard de hoogte van 3000 m. Met een docent erbij heb ik toen een taxi gepakt naar mijn gastgezin en daar heb ik een aantal uur geslapen. Nu gaat het weer wat beter...

• 04 Juli 2008 - 11:31

Nikki:

Heee Richard!
    Wat een leuke verhaaltjes!
    Maar.. je bent wat ziekig? Ik hoop dat je straks helemaal beter bent:D
    Maareuh.. heel toevallig heb jij bij mijn spaanse lerares in het vliegtuig gezeten geloof ik. Zij is ook naar Quito gegaan. Een kleine blonde vrouw eind vijftig met heel blond haar. haha misschien heb je haar gezien!
    Wij zijn gisteren terug uit China gekomen. Het was heel erg leuk maar dat vertellen we nog wel als je terug bent. Morgen vlieg ik weer, naar kreta haha. Nou tot snel en heel veel plezier en voorzichtig met je hoogteziekte,

Doeggg, groetjes xxx

• 05 Juli 2008 - 14:00

Jeroen:

Hoogteziekte door het eten van fruit? Het is toch geen drug waardoor je "boven jezelf uitstijgt"? :P