De reis - Reisverslag uit Linz, Oostenrijk van Richard Both - WaarBenJij.nu De reis - Reisverslag uit Linz, Oostenrijk van Richard Both - WaarBenJij.nu

De reis

Door: Richard

Blijf op de hoogte en volg Richard

21 Mei 2009 | Oostenrijk, Linz

Ik breng een bezoek aan het European Youth Music Festival met het Art4U orkest. Op de website www.megahertz.at staat meer informatie over dit festival.

Mijn planning is als volgt:
- Vertrek uit Eindhoven: woensdag 20 mei om 19:00
- Vrijdag en zaterdag optreden en luisteren naar andere deelnemers
- Zondag weer terug naar Nederland

SMS-updates, foto's en andere berichten zal ik weer op deze blog plaatsen. Ik ben via SMS altijd te bereiken op mijn mobiel.

Richard
:SMS update:: 21 mei 2009 :
Busstop nummer 3, we zijn nu vlak bij Neustadt. Nog 4 uurtjes en we zijn er. Hopelijk kan ik nog wat slapen, want ook deze busstoelen slapen niet lekker... Het wordt wel mooi weer in Oostenrijk, dus ik heb er zin in! Groetjes aan iedereen! PS mijn volgende bericht zal wat meer inhoud bevatten ;)

:SMS update:: 21 mei 2009 :
Het is heet, 33 graden! We slapen in een berufsschule, een soort internaat waar normaal studenten zitten. We lopen nu door Linz. Het mozarthuis heb ik gezien en nu lopen we naar het mariadom, de grootste kerk van Oostenrijk.

:SMS update:: 21 mei 2009 :
De middag heb ik verder besteed aan het langslopen van musea. Het moderne kunst museum hebben we overgeslagen vanwege een te hoge prijs en Ars Electrica vanwege gebrek aan tijd. Na het avondeten heb ik nog een gesprekje aangeknoopt met wat spanjaarden die verbaasd waren over mn spaanse kennis :-) 's avonds zijn we naar een openingsconcert geweest dat werd afgesloten met een mooie vuurwerkshow. Nu weer terug naar huis om voor te bereiden op ons 1e concert morgen!

:SMS update:: 22 mei 2009 :
Na een vroeg ontbijt hebben we vandaag eerst de berufsschule op zn kop gezet met een oefenconcertje. Toen was het tijd voor een lunch tussen alle andere nederlanders. Toen de pasta bij iedereen op was vertrokken we naar Bad Schellenbach voor ons eerste concert. Toen we aankwamen scheen de zon er, toen we begonnen te spelen begon het noodweer. Maar gelukkig konden we de italianen ook vermaken tijdens de hevige regenbui. Toen we weer naar Linz gingen voor het avondeten ging de zon weer schijnen :-) de avond kunnen we nu gaan genieten van andere optredens op de Hauptplatz in Linz. Groetjes en tot zondag!

:SMS update:: 24 mei 2009 :
Gisteren zijn we weer vroeg vertrokken om naar andere orkesten te gaan luisteren. Het begon met een orkest van een Zwitsers conservatorium, daar konden wij net niet tegenop ;) . Daarna mochten wij een concert geven in de Anton Bruckner universiteit. Na de lunch hebben we van het uitzicht genoten op de P|stlingeberg. Na het avondeten vertrokken we met zn allen naar de Hauptplatz om samen muziek (lees: kabaal) te maken. Na een eindfeest met nog meer kabaal zijn we weer naar de berufsschule teruggekeerd. Na een korte nacht (iets te lang gesproken met de duitsers) begonnen we aan de reis terug. Als het goed is ben ik over een aantal uur file weer terug in Nederland...

• 21 Mei 2009 - 15:43

CaNaDi:

Veel plezier en geniet van de omgeving en de stad!